воскресенье, 20 декабря 2009 г.

Начали за здравие, кончили за упокой


"Начали за здравие, кончили за упокой"...А що ж тоді заставляє чоловіків одружитись - сильні стереотипи чи відсутність комфорту? Якщо їх цікавить лише секс, навіщо взагалі одружуватись? не всі ж претендують на пост президента і мають мати взірцеву сім"ю? Виходить абсурд: чоловік щоб спати з жінкою жениться на ній, а жінка, щоб одружиться з ним спить. При такому розкладі виникає враження, що обидва обдурюють себе. Якщо дивитись на логіку чоловіків з позиції сексу, то виникає враження, що про будь-яке одруження і мови бути не може! А що ти скажеш про спілкування між двома статями на рівні дружби? тут теж присутній "той самий підтекст? Виходить чоловік і не заговорить з жінкою, якщо десь в глибині душі(або трохи нижче) в нього щось не заворушиться?

Дуже дякую за твій коментар. Такі коментарі – це бальзам на мою зранену душу. Дуже люблю думаючих людей, які намагаються пізнати світ і себе. В подавлючій більшості випадків люди взагалі не думають і не аналізують, вони як ходячі сновиди. А тепер конкретно по пунктах.

Перше питання: навіщо взагалі одружуватись? 
Чесно, я так і не знайшов відповіді на це запитання. Навіщо зараз заводити сім’ю? Раніше в цьому була потреба, зараз її не бачу. Попробуй своїх знайомих попитати навіщо вони це зробили, думаю не буде нормально обґрунтованої відповіді.
Люди одружуються через те, що відчувають страх. Страх – це базова, основна емоція, яка керує людьми, це найміцніша клітка. Его не може жити без страху і негативних почуттів, якщо тобі вдасться збутись страху і негативу хоч 30% від того що маєш зараз, то ти побачиш, в якій тюрмі і пітьмі живуть люди. Зрозуміти це головою неможливо, це можна лиш пережити. Людьми керує страх. Вони відчувають себе нещасними, і коли женяться, то надіються, що та друга половинка зробить їх щасливими. А в той же час, друга половинка надіється на тебе. Чим можуть допомогти обидва нещасні одне одному?
Це схоже на ситуацію, коли блудив в лісі і натрапив на людину, ви дуже зраділи одне одному, але як виявилось, він також заблудив. Скажи, що тобі дасть той інший в такій ситуації? Лише ілюзію втіхи, що не ти один заблудився і не ти один тепер нещасний, не більше цього. Бо якщо він і ти не знаєте дороги, то який вам толк одне від одного? Така ж ситуація з женячкою по великому рахунку. Ти зустрічаєш людину, яка викликає в тебе сексуальне збудження і ти думаєш, що вона зробить тебе щасливою, що так тепер буде завжди, але так не буде. Я завжди раджу молодим людям, які дуже хочуть одружитись пожити 2 місяці разом, зняти квартиру і пожити. Ще ні одна пара після такого експерименту не одружилась – хлопець починає тікати від дівчини(бо боїться її).

Виходить абсурд: чоловік щоб спати з жінкою жениться на ній, а жінка, щоб одружиться з ним спить. При такому розкладі виникає враження, що обидва обдурюють себе.
Ти сама дала відповідь на своє питання, хіба ні? Назви мені інші причини, по яких люди одружуються. Звичайно люди обдурюють себе. Не те щоб вони себе спеціально дурили, вони просто роблять щось, не усвідомлюючи наслідків від своїх поступків. Ось чому проживання разом 2 місяці дає такий результат. Людина починає усвідомлювати наслідки. А так людина просто живе стадним інстинктом. Всі женяться – і я мушу женитись. Це просто стадний інстинкт + сексуальний. Не більше.

Якщо їх цікавить лише секс, навіщо взагалі одружуватись? не всі ж претендують на пост президента і мають мати взірцеву сім"ю?
Частково вже відповів на це запитання. Ще лиш додам, що хлопець трохи забігає наперед і розуміє, що рано чи пізно в плані сексу у нього появляться конкуренти і можливі проблеми. А жінка – це як річ, як приватна власність. Моя, значить має бути секс. Він просто страхує себе так. І жінка також квапиться, вона розуміє, що стаючи старшою буде все менш приваблива для чоловіків, через те і спішить вилетіти заміж, а там хоч трава не рости.
(Прочитав недавно в журналі, що красивих жінок родиться все більше і більше, і що красота тіла перестає цінитись, бо її є надміру ще й дякуючи пластичним хірургам. Що чоловіки все менше западають на фізичну красоту і все більше цінять дружбу і доброту. Думаю це правда)

А що ти скажеш про спілкування між двома статями на рівні дружби? тут теж присутній "той самий підтекст? 
Почитай толкові книжки по психології (наприклад Курпатова) і ти побачиш, що всі без виключення вибирають собі друзів виходячи виключно із сексуального інстинкту. І в цьому немає нічого поганого. Просто у нас під сексом розуміється чомусь якесь збочення, а не сам секс. Дружба просто вища від сексу по ранжиру. Дружба – це скоріше симпатія душі, аніж тіла. (Дивуюсь як люди можуть дружити, маючи его)

Виходить чоловік і не заговорить з жінкою, якщо десь в глибині душі(або трохи нижче) в нього щось не заворушиться?
Хлопцеві чи чоловікові набагато простіше заговорити із жінкою, яка його не цікавить як сексуальний об’єкт. В даному випадку жінка не заговорить з чоловіком, якщо він їй не симпатичний. 
Якби не дивно це звучало, але на відміну від жінок, хлопці вміють дружити. Саме по цій причині, вони тікають від одруження. Жінка не вміє дружити, вона постійно пробує керувати, порушаючи границі дозволеного. І втекти – це найлегший спосіб для чоловіка. Але з часом секс дістається все важче, суспільна думка і страхи нависають все глибше і чоловік змушений піти в кабалу. Сім’я - це суто суспільний винахід. Це уловка придумана соціумом, не більше того. Це спосіб збити людей в групи, в стадо. Тільки тоді, коли є справжня любов, сім’я не є ярмом, тоді вона спонтанне явище.
Вся приватна власність побудована на сім’ї, якщо сім’ї не буде – не буде приватної власності. А якщо не буде приватної власності, то не буде соціуму як такого. Тоді не буде можливості експлуатувати, а цього люди бояться. Причому бояться як ті хто експлуатує, так і ті, кого експлуатують. Люди бояться любих змін, навіть змін на краще!
Колись експеримент з відміною сімейних стосункив проводив Ленін, і потів відмінив вільні відносини і сказав: "семья – это ячейка общества". Він просто на практиці зробив унікальний експеримент, а результат який дав експеримент, був протилежним очікуваному.
Чоловік якраз і може дружити з дівчиною, коли в нього внизу нічого не ворушиться. Як тільки заворушиться то все – дружба прощай. Хочеш втратити друга – переспи з ним. Дуже рідко вдається зберегти дружні відносини, якщо є секс, хоча це можливо, але не для більшості чоловіків. 
Якщо є секс і при цьому є дружба - то це і є любов, тоді і одруження не страшне. Бо тоді люди разом не із старху і примусу, а через те, що їм добре разом. В таких відносинах також є сварки і гнів, але в цих відносинах немає експлуатації! Цим вони відрізняються від сімейного ярма. 

На кінець хочу сказати одне – це все узагальнення. Краще брати окрему людину чи пару і розглядати її. Чим більша свідомість окремої людини – тим більша її індивідуальність, а значить на неї якісь закони натовпу вливають в десятки, а то і сотні разів менше або і взагалі не впливають.  

P.S. Мої слова – це не істина в останній інстанції, я також можу помилятись. Це всього на всього точка зору, яка сформована під впливом мого досвіду і свідомості, не більше того. Це не аксіома, це скоріше теорема, яку треба довести. 

Дякую за ваші коментарі. Мені дуже приємно, що вони приходять, особливо такі, як цей.

12 комментариев:

Анонимный комментирует...

Після твоєї відповіді в мене напрошується висновок, що людина свторена самобутньою і шлюб аж ніяк не входить в програму її життя, вона йде сама. Тобто поняття шлюбу накорню неприроднє. Так? Сучасна соціалізована людина найбільше боїться самотності і безпорадності, тому намагається створити навколо себе коло друзів, знайомих, коханців, тобто людей, які їй симпатизують. В тебе в блозі це питання не підносилось(або не надто загострювалось), а як же народження дітей? якщо всі відчують смак в стосунках, то діти мабуть перестануть народжуватись(хіба випадково)? адже, якщо людям і так важко налагодити свої стосунки і радіти з тих моментів, які вони проживуть разом, то ще третя людина може все розвалити. Тут знову нестиковка: жінки в переважній більшості хочуть дітей, а чоловіки навпаки.

Анонимный комментирует...

О, і до речі, а чи здатен ЗВИЧАНИЙ не заморочений стереотипами чоловік на кохання?(АДЖЕ САМЕ ЧЕРЕЗ КОХАННЯ МИ ТУТ ЗІБРАЛИСЬ ЗАРАЗ)Як не крутити але жінки більш схильні до почуттів. Якщо він хоче тільки СЕКСУ? то як може з"явитись кохання? ну він здається і влаштований не для кохання якщо він полігамний? а одна жінка ітак приїстся з часом(а навколо ще багато красунь ходить) то де то кохання? Хіба чоловік не розуміє, що там всі однакові? і в кожної між ногами те саме? наприклад, він знайшов жінку, яка в ментальному плані йому підходить, зовні гарна і в сексі задовольняє. То чи довго він буде поруч з нею? чи "фактор гарему" та здатність людини до всього звикати таки потягне його в подальші пошуки?

Vitoss комментирует...

На твій коментар дуже важко відповісти в блозі. Якби мені хотілось зібрати вас всіх десь біля вогню в гори і поговорити, але….
Ти почала багато думати, ти усвідомила себе як людину, точніше як его. А его конче потрібні інші, щоб воно могло відчувати себе, щоб воно могло побачити себе. Дивлячись на інших як в дзеркало і порівнюючи себе воно відчуває своє існування, відчуває себе. Саме від спілкування з іншими воно черпає свої сили, воно росте. Коли ти сама, то его слабне або починає їсти тебе, щоб вижити. Для его конче потрібні інші. Це саме від інших ти знаєш, що ти красива або негарна, що ти мудра або тупа, що ти весела або нудна. Це все зовнішні оцінки. Ти знаєш це із порівняння себе з іншими.
Чим більше ти пізнаєш себе, тим менше тобі потрібні інші. Єдине для чого вони стають тобі потрібні це – дати. Всі беруть, бо думають, що нічого не мають. А ти хочеш дати, бо тебе переповнює те, що маєш.

Сучасна соціалізована людина найбільше боїться самотності і безпорадності, тому намагається створити навколо себе коло друзів, знайомих, коханців, тобто людей, які їй симпатизують
Не сучасна людина, а люба боїться самотності. Просто коли ти пашеш зранку до ночі, то не думаєш. Багато думати – багато страждати! Незалежно від того є хтось біля тебе, чи немає – ти все одно сама. Чим швидше ти це усвідомиш і відчуєш, тим краще для тебе. Тобі потрібні інші, бо ти черпаєш своє «самоощущение» з інших. Коли ти «підеш в себе» тобі інші не будуть так потрібні.

Тобто поняття шлюбу накорню неприроднє. Так?
Твоя біда – ти все хочеш загнати в рамки, на все повішати бірочку, але так не буває. Що на рахунок неприродності, то скажи ти бачила якихось тварин крім людей, які б створювали шлюб? Що таке шлюб? Шлюб – це чисто соціальне поняття, це штамп в паспорті. Якщо тобі вдалось виїхати за кордон по підробленому паспорті де немає штампу про шлюб – то ти незаміжня!!! Що визначає що ти в шлюбі? Заміть, коли ти любиш, то є лиш двоє, а щоб взяти шлюб то між вами влазить ще третій і четвертий з п’ятим, в обличчі священника, ЗАГСу і т.п., там уже група. Це вже груповуха, це не любов.
Любов – це те що приходить від Незвіданного, це таємниця і благодать між двома, це злиття янь і інь, а шлюб – це штамп в паспорті.
Насправді ти так переймаєшся питаннями шлюбу зараз не через любов, а через страх. Ти хочеш «обезопасити» себе і пробуєш доказати собі, що шлюб потрібен.

… а як же народження дітей? якщо всі відчують смак в стосунках, то діти мабуть перестануть народжуватись(хіба випадково)?
Чому ти думаєш за інших??? За себе думай! Ти дуже схожа на пияка в барі, який дивиться новини по телевізору і вирішує виводити війська з Іраку чи ні. Але він не вирішує таке питання, це просто риторичні роздуми. Думай тільки за себе, а все решта за себе само подумає. Ти просто ховаєшся сама від себе, нібито вирішуючи глобальні питання. Ти не хочеш бачити правди, ти хочеш, щоб правда відповідала твоєму баченню світу.

…адже, якщо людям і так важко налагодити свої стосунки і радіти з тих моментів, які вони проживуть разом, то ще третя людина може все розвалити. Тут знову нестиковка: жінки в переважній більшості хочуть дітей, а чоловіки навпаки.
Ти би краще шукала причину чому людям важко налагодити стосунки і радіти з того що є, а не шукала способу врятувати світ. Ти сама із собою граєшся в ігри.
Якщо третя людина може все розвалити – то це не любов. Любов, якщо вона є, розвалити неможливо, а якщо її немає, то нема чого переживати за те, що хтось щось розвалить.
Я вже про це писав, якщо є любов, то є довіра, то є вірність, якщо вірності і довіри немає, то і любові немає. Запам’ятай, любов на першому місці. А ти ставиш довіру на перше. Якщо є любов, то третій не влізе в ваші стосунки, а якщо він вліз, то значить любов закінчилась.

Vitoss комментирует...

А де ти бачила незаморочених стереотипами чоловіків чи жінок? Ти сама так заморочена стереотипами, що далі немає куди. Почитай Курпатова, впевнений він тобі дасть відповіді на запитання, на які я тут просто фізично не в змозі відповісти, бо прийдеться написати цілі тома.
Якщо чоловік усвідомлює, що «там» всі однакові і жінка підходить йому ментально і тілесно, то він не буде ходити в подальші пошуки, він займеться пошуком себе.

Анонимный комментирует...

Я і не претендую на багато, я маю мало досвіду і моя голова забита стереотипами і страхами, що ж з цього доброго? Тому і маю багато питань, які можуть для тебе здаватись дитячими.

Vitoss комментирует...

Ти неправильно мене розумієш. Яка тобі різниця, як вони мені здаються? Тобі головне зрозуміти, що я хочу сказати, а не паритись тим, що я думаю про твої питання. Ти не знаєш що я думаю, бо мислю іншими категоріями ніж ти.
Єдине що мене НЕ тішить – ти не намагаєшся зрозуміти що уже написано, ти пробуєш задавати побільше запитань. Ти пробуєш скласти ментальну конструкцію світу замість того, щоб жити і мати свій досвід. Зрозумій, мій досвід не завжди може бути корисним для тебе, бо він мій. І якщо він стане наступною концепцією в твоїй голові, то краще би ти не чула моїх слів. Я говорю для того, щоб допомогти тобі діяти, а не для того, щоб ти вибудовувала концепцію кохання, сидячи дома на дивані.
Бери груди і іди чіпай хлопців в барах, поки вони п’яні і теплі :)

Анонимный комментирует...

"Це схоже на ситуацію, коли блудив в лісі і натрапив на людину, ви дуже зраділи одне одному, але як виявилось, він також заблудив."
Тут можу підписатись. Це про мене.
а ось тут не зовсім:
"Я завжди раджу молодим людям, які дуже хочуть одружитись пожити 2 місяці разом, зняти квартиру і пожити. Ще ні одна пара після такого експерименту не одружилась – хлопець починає тікати від дівчини(бо боїться її)."
ми таки одружились, хоча більше сумного, ніж веселого у такому житті :-(
:-)
ne anonim

Vitoss комментирует...

Мені жаль, що так у вас вийшло. Є анекдот на цю тему:Вона хотіла тільки серйозних відносин, я погодився... І дійсно: за 4 роки приводу посміхнутися так і не знайшлося...

Люди в основному слухаючи мене думають, що я проти шлюбу, але це не так. Якщо люди люблять одне одного, вони повинні жити разом, це нормально. Ненормально коли для того щоб жити разом вони беруть шлюб. Вони міняють місцями ці речі, міняють приорітети. Шлюб має бути як результат любові, а не як спосіб утримати біля себе будь-кого аби лиш не було одиноко і страшно. Люди котрі дійсно люблять одне одного мусять брати шлюб, бо це значно спрощує їх стосунки в соціумі, але треба пам’ятати, що шлюб до кохання немає жодного відношення, це просто штамп в паспорті.

YARA комментирует...
Этот комментарий был удален автором.
Vitoss комментирует...

Та чого дутися? Я сміявся, коли це прочитав, бо воно би приблизно так і було. Так уже було, я колись робив виїзди в гори, з людьми, які приходили на курси. Так що ти дуже і дуже близька до істини в описах цієї ситуації :)))

хтось комментирует...

Якщо є секс і при цьому є дружба - то це і є любов, тоді і одруження не страшне. Бо тоді люди разом не із старху і примусу, а через те, що їм добре разом. В таких відносинах також є сварки і гнів - ОЦЕ ТАК.

Vitoss комментирует...

Моя відповідь на цей коментар уже є перед потертим коментарем від OlesjkO.

А це ти себе переконуєш?