четверг, 14 октября 2010 г.

Основні інстинкти

 Мати тотальну владу – це один з базових інстинктів. Такий інстинкт є і у тварин. Чим примітивніша людина, тим легше прослідкувати прояв цього інстинкту в ній, наприклад, Гітлер, Сталін і навіть будь-який політик. Як не дивно, але політиком може бути тільки примітивна людина в нашому суспільстві. Але в розвинутої людини цей інстинкт проявляється по іншому, реалізує себе по іншому. Наприклад, людина дійшла до висновку, що єдина реальна влада – це влада над собою. Тоді її інстинкт почне роботу в внутрішньому напрямку.  Цей інстинкт, як і всі інші працює завжди, незалежно від того усвідомлює це людина, чи ні. І як любий інстинкт він несвідомий, і простирається якомога далі. Для цього і придумали релігію і культуру, щоб хоч якось стримати інстинкти.

Інстинкт неможливо повністю подавити, його можна лиш перенаправити. Хоча і політики і священики постійно намагаються заставити вас подавити свою природу, свої базові інстинкти, бо вони сліпі і якщо ви несвідомі і дасте їм волю…

Боротьбу за владу також легко побачити в будь-якій сім’ї. Спочатку працював сексуальний інстинкт, але коли пристрасть закінчилась, на її місце прийшов інстинкт влади. І два люблячих голубка перетворились на групу, де вони жорстко конкурують за владу.

Дія інстинктів вдало описана доктором Курпатовим в своїй книзі «3 роковых инстинкта ЖИЗНЬ ВЛАСТЬ СЕКС», думаю її легко знайти в Інтернеті і почитати, якщо вас це цікавить.

Комментариев нет: