четверг, 27 января 2011 г.

Эмоция как огонь

Эмоция как огонь, если вы не смогли потушить ее при возгорании, то последующие попытки подавить ее, только усилят эту эмоцию. Невыраженная эмоция сильнее выраженной.
Есть общеизвестный способ не поддаться эмоции, это не давать им возгораться. Такой человек становится черствым, почти мертвым. Он ничего не впускает в себя, дабы впоследствии не пришлось страдать. Но убегание – это неверный способ. Куда разумнее идти в эмоции до тех пор, пока не поймешь причину и  истоки возникновения эмоций. И когда ты узнаешь это, ты сможешь быть и одновременно смогут быть эмоции, но они не смогут зацепить тебя, потому что ты будешь в центре, а они на периферии. Они больше не смогут управлять тобой без остатка, потому что теперь будешь ты, а раньше тебя не было.

4 комментария:

alfochka комментирует...

Скажи, чи корисно подавляти негативні емоції(зупинитись,не дозволяти їм "будить в себе зверя")?

Vitoss комментирует...

Ні, не корисно подавляти емоції, тому що вони залишаються в тілі і стають все сильніші, а ти стаєш слабшою. Їх навпаки треба відпускати, але соціальні умови не завжди це позволяють. Наприклад, коли на тобі зігнав свою злість шеф, ти не можеш врізати йому або послати, бо він платить тобі зарплату і ти змушена гасити, подавляти в собі емоцію гніву. Потім ця подавлена емоція травить твою енергетику і блокує її вільний хід по тілу. Поки в тілі є подавлені емоції ні про яку свідомість говорити не приходиться. Для цього є різні техніки, щоб звільнити тебе від накоплених негативних емоцій. Одна з них це динамічна медитація Ошо, але є і інші.
А найкраще розуміти причину своєї злості, ревності чи інших проявів, тоді емоції не зможуть управляти тобою і тобі не прийдеться подавляти звіра в собі. З простих засобів це гумор, він як запобіжний клапан, коли є забагато енергії і вона починає тебе отравляти ти легко заходишся сміхом.

Анонимный комментирует...

Коли дууууже страшно, я буваэ, несподівано для всіх, починаю, реготати 8-)))))))ржати
воно дуже піднімає настрій
і заражає оточуючих

Vitoss комментирует...

Ага, вони також напугані до нестями і лиш чекали хто перший почне :))))))))))))