четверг, 13 октября 2011 г.

Вік живи, вік учись


Сьогодні був шокуючий день. Вперше за вже досить великий проміжок часу побачив, як привичка сильніша за свідомість, як вкладена мені в голову вихованість не дає реагувати адекватно на ситуацію. Як схильність і гноблення в дитинстві проявляють себе зараз. Мені повезло. Біля мене був друг, який дозволяв коригувати мою реакцію відразу по ходу події, це і дало мені просто унікальну можливість бачити ситуацію чужими очима і поступити по-чужому, не властиво мені. Дивне почуття було, але вже знайоме. Розум бунтував проти поступку, а всередині щось говорило, що все правильно зроблено. Я відчував одночасно розпач, біль і велику радість.

Сьогоднішню радість затьмарював конфлікт і те, що не бачив через «вставки» в голові з ким маю справу. Точніше бачив, але вже так привик до цих ганебних сусідів, що просто не хотів вступати в конфлікт, не хотів реагувати. Це було неправильно. Мій друг, не маючи уяви про психологію, не уміючи навіть толком писати, але маючи по істині божественну інтуїцію і чуття сказав: невже ти не бачиш, що вона вампір і шакал і чим коректніше і м’якше ти себе ведеш з нею, чим більше її жалієш, тим більше вона гавкає на тебе і вампірить? Вона як «зарвавшаяся шавка», коли бачить що ти відступаєш, ладна перегризти тобі горло. Але варто тобі гавкнути на неї…. От я і гавкнув, а вона «обпісялась». Мені було після цього і радісно від правильного поступку (це він давав енергію, точніше вивільнив заблоковану), і гірко, від того, що не бачив хто «воно» є і як себе  з ним треба було вести. По своїй природі я уникаю конфліктів, бо можу довго терпіти, але потім, коли накипить, одним ударом поставити всіх і все на місце. Поставити раз і назавжди.


В реалі ситуація проста як пиво. Сусідка присвоїла чужий підвал, сусідів, які зараз не живуть в будинку і завела там срач. Потоп, який стався недавно призвів до того, що там все почало гнити і смердіти. Прибираючи підвал дочиста, все що горить спалив, а що не спалив, виніс на смітник.  Там був металобрухт, його здав, як компенсацію за триденне прибирання.
Бабуся, яка присвоїла собі цей підвал, недавно вийшла з коми після інсульту і вимагала грошової компенсації за брухт, який був в підвалі. Намагався чемно по телефону пояснити, що їй компенсація не належить, а вона гавкала, що мала сили, що я пограбував «її» підвал, хоча жодної речі чужої собі не взяв. Вона так репетувала, що я відклав трубку від вуха і мій друг чув кожне слово.

Поки вона кричала, він пояснив мені хто вона, чому вона себе так веде і як діяти мені. Найбільше що мене засмутило це те, що я не діяв так з нею раніше, тай наїхати на людину після коми…..якось важко було психологічно. Якось не маю привички звіритись на жінок, тим більше тих що при смерті і після коми. Але він пояснив, що вона вампір, і їй не треба грошей, а треба «поїсти». Нині «воно» не поїло. «Йому» дали по морді. А я вивчив черговий урок і був в шоці, що не діяв так раніше.

19 комментариев:

Анонимный комментирует...

Интересная смтуация. 1-"Бабуся, яка присвоїла собі цей підвал, недавно вийшла з коми після інсульту".Люди после инсульта, тем более после комы, тем более в возрасте ДОЛЖНЫ вести себя неадекватно.После инсульта даже БЕЗ комы люди приходят в себя очень долго. А ту процесс удлиняется на годы.
2- что знасит "прибирал после потопа"? Подвал общий? или чей? знаю подвалами пользуются по несколько семей.
3-детские ситуации влияют на ВСЮ жизнь человека.
Что касаемо желания "поесть" - у некоторых людей оно особо сильно выражено. Как-то вместо меня работала женщина. 2 недели. Нужно было отлучиться с работы. Так вот люди, с которыми она работала, ОЧЕНЬ радовались моему возвращению. Хотя именно с ней им бы было ЛЕГЧЕ иметь желаемое. Но - нет. Сама "закрываюсь" при общении.
Ты как-то писал, что тебе пришлось менятся ... :). Напиши, как именно. Ведь это не только умение драться и быть физически сильным и выносливым? Что ТЫ для этого предпринимал. Ведь не только непривычные условия жизни способны заставить человека менять СЕБЯ? Или это не так?

Vitoss комментирует...

Ответ в следующем посте

Unknown комментирует...

дуже гарний і повчальний пост,
дякую :)
від себе можу додати, что треба дійсно, так як Ви казали, відстоювати свою територію, тільки я ще думаю, що треба це робити завжди за будь яких обставин, що би там не говорив розум, завжди треба стояти за себе, бо, нажаль, люди зараз такі, що за добро і уступки вони вважають тебе слабим, тому потрібно як в тваринному сввіті на всіх і вся гавкати і показувати що це твоя територія, раз свідомість людей ще не пінялась з тваринного рівня.

Анонимный комментирует...

1. Вона після цього могла у тебе закохатись, проте вона бабуся.
2. А документи на підвал є?
Кому він належить юридично? Я надіюсь, ти не казав, що отримав гроші за брухт =-), а "викинув сміття"
Мож було запросити пожежників, вони би їй такий штраф вліпили за порушення протипожежної безпеки.

Vitoss комментирует...

От і я зрозумів, що вони тваринки. І поки ти будеш з ними гратись, вони відгризуть тобі руки. З людьми треба по-людськи, а з тваринами по-звірськи. Головне самому не стати звіром.

Vitoss комментирует...

Анонімний, дякую за підтримку, але зараз її не потребую, наразі вирішив проблему, якщо не повністю то на 90%.

Анонимный комментирует...

Cантос, не боїшся стати тваринкою?

Unknown комментирует...

так треба "гавкати", але бачити, що це просто твій механізм самозахисту а не сам ти
:)))

Unknown комментирует...

ны не боюсь бо я лиш начинаю цей путь, відвойовування територій, от коли втянусь, тоді й може бути страшно.....

Vitoss комментирует...

Сантос, твій рівень розуміння мене приємно дивує, ще б ти зміг діяти згідно свого розуміння, то все б кардинально помінялось в твоєму життя. Але добре, що є бодай розуміння, потиху прийде і змога діяти.

Unknown комментирует...

дякую, я й сам хотів би, щоб все в мене вийщло "гуд"...
але зараз наперед загадувати не буду

Анонимный комментирует...

Сьогодні спілкувалась з людиною після інсульту. Висновок в тому, що такі люди інакше дивляться на світ і на оточуючих. Так, кони більше і ШВИДШЕ роздратовуються. Але їм просто дуже важко багато що усвідомити із того, що вони чітко знали до того...
Просто при спілкуванні із будь-якою людиною нам дано право виявити власну агресію, або НЕ виявити її. Помітив, що агресивним по життю людям все значно ШВИДШЕ вдається, та й без додаткових зусиль. Агресію інші ПРОСТО ВІДЧУВАЮТЬ. Ти можеш і не кричати, і не сваритися, досить ВИПУСТИТИ її назовні. і НАВІТЬ ЗНАХОДЯЧИСЬ ДАЛЕКО, ЇЇ МОЖНА відчути...
оСОБЛИВО ГОСТРО ЇЇ ВІДЧУВАЮТЬ ДІТИ Й ХВОРІ ЛЮДИ. ДО РЕЧІ ЯК І НІЖНІСТЬ І ЛЮБОВ...

Vitoss комментирует...

Соціум дуже примітивний. В ньому домінують дуже приземлені істоти. Подивись які люди в політиці, при владі і все стане ясно. Враховуючи, що суспільство майже твариняче, не дивно, що агресивніші люди швидше добиваються цілі. Але от на рахунок «без додаткових зусиль» тут я не згідний. Тіло болі або «мінуса» як я їх називаю так вижирають з середини таку людину, що навіть якщо вона все має, то світу білого не бачить і не відчуває через свою агресію. Це як писав: на поліні біля вогню сиділи двоє, фізично були поряд, але один в пеклі, а другий в раю.
Крім того агресія – це слабість. Сильні люди ніколи не агресивні. Думаю ти путаєш силу з агресією. Якщо є агресія, то сили однозначно немає і навпаки.
Щодо гостроти відчуттів, то діти дуже добре відчувають, тому що соціум ще не повністю нафарширував їм мозок, а хворі все відчувають тому, що у них низький рівень енергетики, і вони беззахисні.
А взагалі не розумію що хотів сказати автор цим коментарем. Але в любому випадку, дякую.

Анонимный комментирует...

Помітила, якщо ігнорувати людину, яка хоче мене повампірити, то ця особа викидає геть свої психологічні засоби тиску іпочинає вдаватися до фізичного насильства, щоби принести бодай якусь біль, хоч якось вибити мене із рівноваги.
У даній ситуації, Вітосс, дякувати Богу, тобі хоч попався слабкий фізично "вампірчик".
А що мені робити, якщо мені трапився у два рази сильніший, і може наставити синців, коли бачіть, що "жертва" не ведеться. Крім електрошокєру є ще якійсь вихід.

Vitoss комментирует...

Вже пояснював в блозі, чому людина-маніпулятор так себе веде. Справа в тім, що щоб напитись енергії, вона мусить тебе «пробити» і для цього тратить немало своєї енергії. Коли ти ігноруєш її по справжньому, тобто ти спокійна, її енергія просто проходить скрізь тебе, не роблячи тобі шкоди. А для нього вона тратиться в нікуди, і він впадає в відчай і ярість, бо конче потрібна енергія. Тому людина біснується.
Раз мав такий випадок на роботі. На мене наїхав директор, а я зробив один прийом енергетичний, то у нього аж біла слина з рота текла, а пробити не зміг. Так що мені дають різних людей, і повір, мої проблеми і вороги – це моя школа. Тобі дали саме таку людину, яку ти можеш побороти. Нам завжди дають те завдання, яке нам під силу. Так що не стогни. Хіба не ТИ вибрала цю людину?! Це перше.
А друге, подивись на себе і своє життя, його очима, через призму його стереотипів. У вас така біда лиш тому, що ваші стереотипи діаметрально протилежні, і ви намагаєтесь за будь яку ціну «построїти» одне одного. І майже як завжди, перемагає груба сила. Подивись що він хоче, може дійсно варто уступити в якихось позиціях, щоб загострення зменшилось?
У тебе складна ситуація, бо і ти , і він нічого не хочете чути і змінювати. Хоча ти радуєш мене. Бачу життя тебе таки заставляє змінюватись і еволюціонувати. Запам’ятай, якщо ти не йдеш сама, то тебе б’ють прутом. Тепер в твоєму житті, прут – це цей вампір. І він тобі по силах. Крім того ти сама дуже хотіла з ним жити. Бачили очі, що брали, тепер їжте, хоч повилазьте, як каже приказка.

Unknown комментирует...

дуже гарно написано, особливо про те що проблеми = нашим можливостям їх подолати.
дякую.

Анонимный комментирует...

Дякую тобі, Вітосс )))))))))))))))

Анонимный комментирует...

І, доречі, я сьогодні справилась )))

Vitoss комментирует...

Вам дякую. Тішусь тим, що вам згодилась порада, і тим, що ти справилась сьогодні. Людина переважно не усвідомлює своєї сили, доки не настане потрібний момент.